Ο κλασικός παραδοσιακός μπακλαβάς με γεύση κάνναβης
Ας αρχίσουμε πρώτα με το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα που έχετε τοποθετήσει σε δυνατή φωτιά, αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, κανέλα, τα γαρίφαλα και το χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση και λιώσει η ζάχαρη , αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμανα κρυώσει.
Προετοιμασία της γέμισης που θα τοποθετήσετε ανάμεσα στα φύλλα κρούστας.
Σε ένα μούλτι τοποθετείτε διαδοχικά την κανέλα, τα καρύδια, τη φρυγανιά και το ψιλοκομμένο γαρύφαλλο.
Τα χτυπάτε καλά για αρκετή ώρα, αλλά προσοχή να μην γίνουν σκόνη.Μολις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο το τοποθετείτε σε ένα μπόλ και έτσι έχετε την γέμιση έτοιμη
Στην συνέχεια πάμε να φτιάξουμε το κυρίως μέρος του μπακλαβά
Σε ένα ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει καλά με το βούτυρο κάνναβης, τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας προσεκτικά αφήνοντας να προεξέχει απο το ταψί. Πιέστε καλά και στρώστε τις γωνίες.
Συνεχίστε με το δεύτερο φύλλο, στρώνοντάς το προσεκτικά πάνω από το πρώτο που είναι η βάση και ραντίστε από πάνω το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.
Προσοχή!! Σε κάθε φύλλο που τοποθετείτε θα πρέπει να το στρώσετε καλά όπως ακριβώς και το πρώτο.
Τοποθετείστε ένα τρίτο φύλλο από πάνω και αφού ραντίσετε με βούτυρο απλώστε λίγη γέμιση έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τρίτου φύλλου.
Το ράντισμα με βούτυρο κάνναβης θα πρέπει να γίνεται σε κάθε φύλλο που βάζετε.
Επαναλλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να έχετε χρησιμοποιήσει όλη τη γέμιση.
Όταν έχετε τοποθετήσει όλη τη γέμιση, πατήστε καλά και στρώστε τα φύλλα στις άκρες. Κατόπιν τοποθετείστε τα δύο ή τρεία φύλλα που έχουν απομείνει αφού φυσικά πρώτα τα βουτυρώσετε με τον τρόπο που είπαμε παραπάνω.
Μόλις τελείωσετε με το καλό στρώσιμο των τελευταίων φύλλων, ρίχνετε από πάνω ομοιόμορφα το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που έχει περισέψει.
Αφού έχετε τελειώσει με την προετοιμασία αφήνετα το ταψί για περίπου 10 λεπτά έτσι ώστε να κρυώσει το βούτυρο και αφού είναι έτοιμο χαράζετε με προσοχή στο σχήμα που θέλετε να έχει ο μπακλαβάς (είτε τετράγωνα είτε τρίγωνα) αλλα χωρίς να φτάσετε ως τον πάτο του ταψιού. Επίσης βάζετε σε κάθε κομμάτι το γαρύφαλλο.
Είναι έτοιμο για ψήσιμο!!
Για το ψήσιμο βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας είναι προθερμασμένος στους 180 βαθμούς κελσίου.
Αφήνεται το ταψί για 1.30 ή 2 ώρες, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει.
Όταν είναι έτοιμος, βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείτε όσο είναι ακόμα καυτός το σιρόπι.
Το αφήνετε 10-15 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα!!
Καλή σας όρεξη!!!