Πίσω στο cannablog

Τι είναι η κανναβιδιόλη

Κανναβιδιόλη

Η κανναβιδιόλη η αλλιώς όπως είναι πιο γνωστή CBD , είναι μία δραστική ουσία η οποία περιέχεται στο φυτό κάνναβης.

Έπειτα από μελέτες χρόνων διαπιστώθηκε ότι η ουσία αυτή έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μόνο χωρίς παρενέργειες.Πρόκειται για ένα σημαντικό κανναβινοειδές που αντιστοιχεί στο 40% του εκχυλίσματος του φυτού της κάνναβης.

Σήμερα ήδη είναι νόμιμη στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης , στον Καναδά ενώ σε αρκετές απ’ αυτές συνταγογραφούνται για συγκεκριμένες ασθένειες. Είναι μη ψυχοτρόπος ουσία,αυτό σημαίνει ότι δεν προκαλεί καμία διαταραχή στο ψυχισμό των ατόμων που τη χρησιμοποιούν αντιθέτως απολαμβάνουν τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Τα πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η η ουσία αυτή είναι ασφαλής και χωρίς να δημιουργεί εξάρτηση.

Το φυτό κάνναβη χωρίζεται σε δύο κατηγορίες.

Η μία είναι εκείνη που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες την δραστική ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC) , μία ψυχοτρόπο ουσία που ευθύνεται για την ευφορία και την απώλεια αίσθησης του χρόνου (γνωστή ως χόρτο,φούντα,μαριχουάνα) και η βιομηχανική ή φαρμακευτική κάνναβη η οποία περιέχει την ουσία κανναβιδιόλη (CBD) της οποίας οι θεραπευτικές ιδιότητες έχουν ήδη διαπιστωθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με παγκόσμιες μελέτες και ύστερα από χρόνια διαπιστώθηκε ότι και οι δύο αυτές ουσίες της κάνναβης (THC και CBD) όχι μόνο δεν προκαλούν βλάβες στον άνθρωπο αλλά με σωστή χρήση βοηθούν την υγεία παρέχοντας μία καλύτερη ζωή στα άτομα που τις χρησιμοποιούν.

Δημοσιοποίηση:
Συγγραφή: cannavoulis