Πίσω στο cannablog

Τι είναι η HHC

Τι ακριβώς είναι η HHC?

Το HHC, το οποίο είναι συντομογραφία για την εξαϋδροκανναβινόλη, είναι μια υδρογονωμένη μορφή THC που υπάρχει φυσικά σε ποικιλίες κάνναβης. Το HHC θεωρείται επίσης ημι-συνθετικό όταν υδρογονώνεται χημικά από THC. Θεωρείται ότι έχει περίπου 70-80% την ισχύ της THC, που σημαίνει ότι είναι πιο ισχυρό από το δέλτα-8 και το δέλτα-10. Ήπιες έως μέτριες δόσεις HHC προκαλούν υψηλό επίπεδο ευφορίας παρόμοιο με το THC αλλά με πιο χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες παρόμοιες με το δέλτα-8. Το HHC συντέθηκε για πρώτη φορά από το THC το 1947 από τον Roger Adams, οπότε υπάρχει εδώ και λίγο καιρό. Σήμερα, το HHC παρασκευάζεται τυπικά από την υδρογόνωση της CBD. Αυτό σημαίνει ότι το υδρογόνο (H2) προστίθεται στο CBD.

HHC VS THC

Ο λόγος για τον οποίο ένα υψηλό HHC είναι παρόμοιο με το THC έχει να κάνει με τον αριθμό των ανθράκων στην πλευρική του αλυσίδα. Και τα τρία κανναβινοειδή έχουν πλευρικές αλυσίδες πέντε άνθρακα, πράγμα που σημαίνει ότι συνδέονται με τους υποδοχείς κανναβινοειδών του οργανισμού του ανθρώπου με ένα αξιοπρεπές επίπεδο αποτελεσματικότητας.

Τι γνωρίζουμε για τα οφέλη της HHC?

Τα οφέλη του HHC είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστα. Λίγη έρευνα υπάρχει για τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο το HHC θα μπορούσε να σας ωφελήσει, αν και πρώιμες προκλινικές μελέτες σε πειραματόζωα υποδηλώνουν ότι έχει αναλγητικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες, υπερδοσολογία ή θάνατος από τη χρήση του HHC ή των προϊόντων του. Απομακρύνοντας την επιστημονική έρευνα, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι τα οφέλη του HHC είναι ως επί το πλείστον τα ίδια με την THC λόγω της μοριακής ομοιότητάς τους και της συγγένειάς τους με τους υποδοχείς κανναβινοειδών σας.

Δημοσιοποίηση:
Συγγραφή: cannavoulis