Πίσω στο cannablog

Κάνναβη και ομορφιά

Περιποίηση με κάνναβη

Πολλοί έχουν συνδέσει την κάνναβη με ναρκωτικό που η εξάρτησή της είναι καταστροφική. Μήπως όμως έχει έρθει η στιγμή να δούμε και τις ευεγερτικές της ιδιότητες?

Είτε το πιστεύεται είτε όχι, η κάνναβη είναι το επόμενο στοίχημα στην ομορφιά. Μην ανησυχείτε, εννοούμε τα μη ψυχοδραστικά εκχυλίσματα.

Πάμε να δούμε λοιπόν τα θετικά στοιχεία της κάνναβης σε συνδιασμό με την ομορφιά.

Η κάνναβη έχει υψηλή αναλογία βασικών λιπαρών οξέων ακόμα και σε σχέση με άλλα φυτά και είναι πολύ εύκολη η απορρόφησή της στο δέρμα μας. Τα απορροφημένα βασικά λιπαρά οξέα μπορούν να αυξήσουν την ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου μεταξύ των κυττάρων , αυξάνοντας έτσι το μεταβολισμό και ενισχύοντας το δέρμα.

Το δέρμα μας έχει φυσικούς υποδοχείς για εκχυλίσματα κάνναβης, γνωστά και ως κανναβινοειδή ή CBD, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν αμέσως. Να θεραπεύουν από ερεθισμό και να εξισορροπούν το έλαιο , ελαχιστοποιώντας τα σημάδια γήρανσης και ενυδάτωσης.

Ορισμένα κανναβινοειδή είναι ιδανικά για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων του δέρματος, όπως το έκζεμα, καθώς και την ελαχιστοποίηση σημείων γήρανσης χάρη στα ισχυρά αντιοξειδωτικά και την αντιμετώπιση της ακμής.

Το κανναβέλαιο ειναι το μόνο λάδι που μπορεί να διαλυθεί στο νερό και είναι πολύ φιλικό προς το δέρμα.

Η κάνναβη περιέχει πολύ λινολενικό οξύ, το οποίο μπορεί να καταστείλει αλλεργίες, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις. Το άλλο συστατικό του, το Cannabinoid, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στη ρύθμιση του ξηρού, ευαίσθητου ή επιδερμικού δέρματος, θεραπεύουν τις δερματικές λοιμώξεις και βοηθούν στην επούλωση των βλαβών του δέρματος.

Δημοσιοποίηση:
Συγγραφή: cannavoulis