Πίσω στο cannablog

Κάνναβη και νομοθεσία στην Ευρώπη

Κάνναβη και νομοθεσία στην Ευρώπη

Μπορεί σ'ένα γενικό πλαίσιο η νομοθεσία για την νομιμοποίηση της κάνναβης στην Ευρώπη να είναι παρόμοια σε όλες τις χώρες που την αποτελούν,ας δούμε όμως αναλυτικά τι ισχύει σε κάθε μιά από τις Ευρωπαικές χώρες για την χρονία που πέρασε.

Αγγλία

Τα προϊόντα Κανναβιδιόλης (CBD) από βιομηχανική κάνναβη είναι νόμιμα στη Μεγάλη Βρετανία το 2019 μόνο εάν η Κανναβιδιόλη (CBD) από βιομηχανική κάνναβη πωλείται και επισημαίνεται ως συμπλήρωμα διατροφής.

Αυστρία

Ο αυστριακός νόμος απαγορεύει την «ψυχοτρόπα» κάνναβη με Τετραϋδροκανναβινόλη (THC). Η Κανναβιδιόλη (CBD) όμως δεν είναι ψυχοτρόπα ουσία, καθιστώντας την νόμιμη στην Αυστρία.

Βέλγιο

Το Βέλγιο περιορίζει την κάνναβη στα 3.5 γρ αυτό σημαίνει ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι νόμιμη στο Βέλγιο.

Βουλγαρία

Στην Βουλγαρία η κάνναβη με περιεκτικότητα σε Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) κάτω του 0,2% ήταν “πάντα” νόμιμη. Ως εκ τούτου η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι νόμιμη στη Βουλγαρία.

Δανία

Η ισχύουσα νομοθεσία απαιτεί τη λήψη σημειώματος γιατρού με σκοπό τη χρήση κάνναβης υπό οποιαδήποτε μορφή. Η Κανναβιδιόλη (CBD) στη Δανία επιτρέπεται μόνο εάν έχετε την άδεια του γιατρού.

Ελβετία

Το ελβετικό δίκαιο δηλώνει ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) δεν είναι ψυχοδραστική και επομένως δεν απαγορεύεται.Έτσι εάν τα σκευάσματα κάνναβης περιέχουν λιγότερο από 1,0% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC), τα προϊόντα Κανναβιδιόλης (CBD) είναι νόμιμα.

Ελλάδα

Η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι νόμιμη στην Ελλάδα, εάν υπάρχει λιγότερο από 0,2% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC).

Εσθονία

Η εσθονία ορίζει ότι τα ψυχοτρόπα φάρμακα είναι παράνομα.Η Κανναβιδιόλη (CBD) δεν είναι με κανένα τρόπο ψυχοτρόπος και δεν απαγορεύεται καθιστώντας την νόμιμη στην Εσθονία.

Γαλλία

Στη Γαλλία οι νόμοι της βιομηχανικής κάνναβης δηλώνουν ότι η καλλιέργεια κάνναβης πλούσια σε Κανναβιδιόλη (CBD) είναι νόμιμη εάν περιέχει λιγότερο από 0,2% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC).

Γερμανία

Τα προϊόντα Κανναβιδιόλης (CBD) είναι νόμιμα στη Γερμανία το 2019, λόγω του ότι δεν υπάρχει ρητός νόμος που να δηλώνει ότι είναι παράνομα. Η κάνναβη με περισσότερο από 0,2% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC), ωστόσο, είναι παράνομη.

Ιρλανδία

Τα προϊόντα Κανναβιδιόλης (CBD) με λιγότερο από 0,2% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) επιτρέπονται βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας και δεν έχουν ρητή απαγόρευση.

Ισπανία

Παρόλο που οι νόμοι της Κανναβιδιόλης (CBD) της Ισπανίας αναφέρουν ότι η βιομηχανική κάνναβη δεν προορίζεται για κατανάλωση, υπάρχουν διαθέσιμες εξωτερικές επιλογές προϊόντων Κανναβιδιόλης (CBD). Η Κανναβιδιόλη (CBD) δεν είναι ψυχοτρόπος επομένως τα προϊόντα της Κανναβιδιόλης (CBD) είναι νόμιμα, ενώ η Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) παραμένει παράνομη.

Ιταλία

Η Ιταλία, στις αρχές της δεκαετίας του 1940, ήταν ο 2ος μεγαλύτερος παραγωγός κάνναβης, μαζί με τη Σοβιετική Ένωση.Η Ιταλία σκοπεύει να φέρει πίσω την καλλιέργεια κάνναβης και τα προϊόντα κάνναβης με λιγότερο από 0,2% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) ωα εκ τούτου σήμερα είναι νόμιμη.

Κύπρος

Η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι νόμιμη στην Κυπριακή Δημοκρατία.Καθώς επίσης και όλα τα προϊόντα κάνναβης με περιεκτικότητα Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) έως 0,2%.

Κροατία

Στην Κροατία επέτρεψαν την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης από το 2012.Έτσι Η Κανναβιδιόλη (CBD) από βιομηχανική κάνναβη είναι νόμιμη εάν περιέχει λιγότερο από 0,2% Τετραϋδροκανναβινόλη (THC).

Λετονία

Στην Λετονία οι νόμοι αναφέρουν ότι η κάνναβη είναι παράνομη για καλλιέργεια ή ανάπτυξη. Ωστόσο, επιτρέπονται οι σπόροι της βιομηχανικής κάνναβης για την παραγωγή ινών και σπόρων. Η Κανναβιδιόλη (CBD) βέβαια δεν απαγορεύεται ρητά, καθιστώντας την νόμιμη.

Λιθουανία

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Λιθουανίας , η καλλιέργεια κάνναβης έγινε νόμιμη το 2014.Επομένως και η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι νόμιμη, διότι δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση.

Λουξεμβούργο

Οι νόμοι του Λουξεμβούργου αναφέρουν ότι η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι νόμιμη εάν περιέχει λιγότερο από 0,3% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC).

Μάλτα

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Μάλτας, όλα τα κανναβινοειδή από την κάνναβη (μαριχουάνα ή βιομηχανική κάνναβη) ελέγχονται από το νόμο περί εξάρτησης από τα ναρκωτικά του 2018. Αυτός νομιμοποιεί την ιατρική κάνναβη μόνο για συνταγογραφούμενη χρήση.Όσο αφορά στην κανναβιδιόλη (CBD) ένας εξουσιοδοτημένος ιατρός που έχει εγγραφεί στο νόμο για τα επαγγέλματα υγείας έχει το δικαίωμα να συνταγογραφήσει φαρμακευτικά παρασκευάσματα προϊόντων κάνναβης που έχουν λάβει άδεια.

Ολλανδία

Το Άμστερνταμ έχει τη φήμη για την ανεκτικότητά του στην κάνναβη – σε ορισμένες τοποθεσίες.Η κάνναβη μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο για τις ίνες και τους σπόρους της. Εάν η Κανναβιδιόλη (CBD) εκχυλίζεται στην Ολλανδία, είναι παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών .Όμως η κανναβιδιόλη (CBD) είναι ανεκτή με επίπεδο Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) μέχρι 0,05%.

Ουγγαρία

Σύμφωνα με τον Ουγγρικό νόμο, η κάνναβη που περιέχει λιγότερο από 0,2% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) είναι νόμιμη.

Πολωνία

Οι νόμοι στην Πολωνία δε θέτουν περιορισμούς που να εμποδίζουν τη χρήση της Κανναβιδιόλης (CBD). Η βιομηχανική κάνναβη με λιγότερο από 0,2% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) έχει καλλιεργηθεί στην Πολωνία εδώ και εκατοντάδες χρόνια και είναι νόμιμη.

Πορτογαλία

Ο πορτογαλικός νόμος δεν αναφέρει ρητά την απαγόρευση της Κανναβιδιόλης (CBD).Έτσι θεωρείται νόμιμη.

Ρουμανία

Ο ρουμανικός νόμος δεν προβλέπει ρητούς περιορισμούς για την Κανναβιδιόλη (CBD) που προέρχεται από βιομηχανική κάνναβη και θεωρείται νόμιμη.

Σλοβακία

Η Κανναβιδιόλη (CBD) στη νομοθεσία της Σλοβακίας δηλώνεται σαφώς ότι είναι παράνομο ψυχοτρόπο ναρκωτικό και απαγορεύεται.

Σλοβενία

Ο νόμος της Σλοβενίας αναφέρει ότι η βιομηχανική κάνναβη απαλλάσσεται από το νόμο με τον περιορισμό της περιεκτικότητας σε Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) μικρότερης από 0,2%.

Σουηδία

Ο Σουηδικός νόμος αναφέρει ότι η βιομηχανική κάνναβη δεν είναι ψυχοτρόπος και την διαχωρίζει από την Τετραϋδροκανναβινόλη (THC).Έτσι Η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι νόμιμη και δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών.

Τσεχία

Η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι νόμιμη στην Τσεχική Δημοκρατία εάν περιέχει λιγότερο από 0,3% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC).

Φινλανδία

Ο Φινλανδικός νόμος αναφέρει ότι τα ψυχοδραστικά χημικά είναι ως επί το πλείστον παράνομα, η κανναβιδιόλη (CBD) όμως είναι νόμιμη επειδή δεν είναι ψυχοδραστική ουσία.

πηγή:Θεραπευτική κάνναβη(Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2019 από τον Joe Powers )
Δημοσιοποίηση:
Συγγραφή: cannavoulis